Hoofdpagina
Wijn maken
Wijn drinken
Druiven
Reizen
Boeken
Forum
Zoeken
Meewerken

bNamed.fr:
Franse domeinnaam registraties (.fr)


Nieuw:

Boeken
-
Gistingsbeheerder


bNamed  
E-mail
Mail
Print
Print
De streek

De naam Champagne komt van het latijnse campania, wat 'open, vlak land' betekent. Daar komt dan nog eens bij dat dit het meest noordelijk gelegen wijngebied is van Frankrijk. Het is dan ook voornamelijk de krijtgrond en de enkele bergen die je er vindt die het een groot wijngebied maken.

De belangrijkste stad van de Champagne ligt in het departement de Marne en is Reims. In zijn kathedraal werden vele Franse koningen gekroond en samen met de Saint-Remibasiliek en het Palais de Tau maakt die het zeker de moeite waard naar hier af te zakken. Maar ook voor de wijnliefhebber zijn hier bezienswaardigheden. De voormalige krijtgroeven rond Reims zijn tot kelders omgevormd en zeker een bezoekje waard. De kelder van Pommery bijvoorbeeld is 18km lang en bevat bijvoorbeeld een wijnvat van zo'n 700 hectoliter.
Samen met Reims is Epernay de zetel van de meeste productiehuizen. De grond bevat honderden kilometers aan gangen waar champagne ligt te rusten of toeristen in ronddwalen. Ook hier hebben ze een merkwaardig wijnvat. Het heeft 30 jaar geduurd voor het vat van Mercier voltooid was en het bevat 215.000 flessen. Het was de blikvanger van de wereldtentoonstelling in 1889.

Zie ook...
Champagne - Reizen - Hoofdpagina
  Webontwerp door bIM