Hoofdpagina
Wijn maken
Wijn drinken
Druiven
Reizen
Boeken
Forum
Zoeken
Meewerken

bNamed.ch:
.ch domeinnamen
(Zwitserland)


Nieuw:

Boeken
-
Gistingsbeheerder


bNamed  
E-mail
Mail
Print
Print
De streek

Dit bevoorrechte gebied in Languedoc-Roussillon en de Midi-Pyrénées, was vroeger een doorgangsweg tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Een streek waar traditie met poëzie en het ongewone met charme omgaat. Een streek waar de verscheidenheid aan landschappen telkens weer een nieuwe emotie oproept.

Het Aude-gebied telt een 50km lange aangelegde kust die aan alle moderne toeristische eisen beantwoordt. Deze kleurrijke kust komt helemaal tot haar recht dankzij de kleine pittoreske dorpjes, de vogeleilandjes, de meren,...
De Aude is ook het gebergte, de duizelingwekkende en majestueuze hoge bergtoppen van de Pyreneeën in het Zuiden en van de Montagne Noire in het Noorden.

Dit is het gebied van tarwe en wijngaarden. De Audse grond is vruchtbaar en groen in de Razès, de Lauragais en langs het Canal du Midi. Ten zuiden, in de Corbières en de Minervois is de bodem met wijnstokken bedekt.

Om het toerisme aan te moedigen voert de Conseil Général van de Aude een lokaal ontwikkelingsbeleid gebaseerd op de herwaardering van het patrimonium. Eén belangrijk onderdeel van dit beleid is het label “Pays Cathare”, dat de routes aangeeft en de producten en diensten siert die alle garanties van kwaliteit en echtheid bezitten. Bij de toeristische dienst van de Aude kan u verschillende interessante brochures bekomen die meer vertellen over dit label.

Zie ook...
Aude - Reizen - Hoofdpagina
  Webontwerp door bIM