Hoofdpagina
Wijn maken
Wijn drinken
Druiven
Reizen
Boeken
Forum
Zoeken
MeewerkenNieuw:

Boeken
-
Gistingsbeheerder


 
Print
Print
Snelle Zoete Rode Wijn
(Theo de Veer)

<< Recepten

Wijnsoort:
Smaak: zoet en vol


Ingrediënten:
rode druivensap uit pak : 5 liter
suiker naar smaak : 250 gr.
sulfiet : 0,25 gram


Werkwijze :
Giet 4 liter rode druivensap van 20 graden C (zonder toevoegingen) in fles van 5 liter. Wil je een echt zoete wijn, los dan ook nog wat suiker op in dit sap. Maak van een kwart van het laatste pak een starter (sap in steriele fles met een paar eetlepels suiker en een theelepeltje gistvoedingszout).
Als na een paar uur deze goed gist doe hem bij de rest van het sap . Als het geheel goed gist na een dag of twee en er is geen schuimvorming dan met rest van sap bijvullen tot gistgingsfles vol is. Na twee of drie weken als gisting iets minder wordt proeven of wijn op smaak is. Is hij nog te zoet, laat nog een weekje gisten
Anders overhevelen en gisting stoppen met een kwart gram sulfiet en koud zetten. Na een week of twee weer bij ongeveer 20 graden kijken of gisting echt is gestopt. Eventueel nog eens overhevelen met een mespuntje sulfiet. De wijn is dan al prachtig helder en drinkbaar! Het is mij nog niet gelukt deze wijn ouder te laten worden dan een aantal maanden omdat al zo lekker is! Let op! er is bij eventueel bottelen nog suiker in deze wijn en kan dus weer gaan gisten!
<< Recepten Bewerk >>
  Webontwerp door bIM